Eğer egeliyseniz ve zeytincilikle uğraşan bir aileniz varsa "Kuşlu ekmek" deyiminin ne olduğunu bilirsiniz.
Zeytin zamanları (kasım-şubat) geldiğinde bir traktör dolusu insan sabahın köründe tarlaya ulaşır.Öğleye kadar durmadan zeytin toplanır 11.30 sıraları iyi ateş yakan bir genç 4-5 yerde ateş yakar .Ateşler köz olduğunda ise sofraya oturulur ve taze ekmekler bir güzel dilinlenir ve zeytinyağı ile yağlanır köz olmuş kömürlerin üzerine bırakılır.Mis gibi koku etrafı sarar geçersiniz başına aman allahım o lezzetin bir tarifi yok.Hele bir de tarlada çimen mantarı bitiyorsa iş tamamdır.Çomaklara yağlanıp -tuzlanıp takılan mantarlar yumuşacık pişer.Şapkaları mantarın öz suyu ve yağ karışımı ile cıvıldar.O su hiç dökülmeden mantar sofraya gelir.İşte zeytinciliği çekilebilir kılan bu lezzetlerdir
Bu akşak annem hadi kuşlu ekmek yapalım dedi.İlk işim gidip mantar almak oldu.Eeee o kadar mangal yakacağım tavuksuz olmaz dedim.Listeye tavuğuda ilave ettim.Koca bir sofra hazırladık.Keyfi öyle yerindeki bana teşekkür edip duruyor.Onu çok seviyorum :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder