15 Ocak 2013 Salı

Pdf Formatındaki dikiş dergilerinin çıktısını alma ve birleştirme

Özellikle türkiyede bulunmayan ama dikiş meraklılarının deyim yerindeyse ağzının suyunu akıtan dikiş degilerini sevgili ruslar (burada sevgili kısmının üstüne basa basa söylüyorum) tarayıcı ile tarayıp pdf formatında bu dergileri online yayınlıyorlar.Bizderde a4 boyutlarında çıktı alıp orjinal kalıpları elde ediyoruz ama bu iş pek göründüğü kadar kolay değil ben ilk denememde kalıbı kullanamamıştım zamanla alıştım.

Öncelikle çıktı alma aşamasından başlayalım çıktı alırken çıktısını alacağınız kalıbın klasörünü seçin ve evde ya da kırtasiyede çıktısını alın.Çıktı alırken şuna dikkat edin kalıpların çıktı sırası asla değişmesin .Çıktı işlemi sonrası derginizin sayısını ve hangi paftaya ait olduğunu yazın ,gerekirse sayfalarını numaralandırın ve şeffaf dosyaya koyun (hemen kullanmayacaksanız)

Ardından kalıpları yerleştirmeye başlayacağız.kalıpların alt ve yanlarından bir kenarlarını (boşluk bölgeleri çıkarıp) birleştirmeye başlıyoruz bu işlem soldan sağa başlıyor.Patrones için 4 kalıbı yan yana koyun ve geri kalan 4 kalıpta alt sırayı oluşturacaktır.Yani toplamda 8 çıktınız olacak.Burda, Diana moden ve Shikte ise 16 adet çıktı alacaksınız

Kalıplar üst üste bindirmeli olarak basılıyor yani şöyle bir kalıbın bitiş noktasına yakın bir bölümü diğer kalıptada yer alıyor böylelikle üst üste bindiriyor ve hata olasılığını indirgiyorsunuz.Ama buna rağmen zorlanıyorsanız renkli çıktı almanız işinizi kolaylaştıracaktır .Pahalı olduğu için ben hep siyah beyaz çıktı alıyorum.Çok zor bir kalıpsa kullanacağım kalıpları birleştirmeden bilgisayardan kullanacağım kalıbın rengini özellikle elimdeki siyah-beyaz çıktıya aktarıyorum böylelikle çok kolay birleştiriyorum kalıplarımı

Şimdi gelelim sadece gösterme amacıyla şipşak birleştirilmiş kalıplarımıza; (Aslında birleştirmedim sadece yan yana koydum nasıl olduğunu görün diye)


Birleştirme derken.İzolobantla  birleştirileceğini söylemeyi unutmuşum.

4 yorum:

  1. Çok teşekkürler işte benimde anlayamadığım nokta buydu :) emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Önemli değil.Bol dikişli günler dilerim:))

    YanıtlaSil
  3. Ben de başka bir siteden indirdim ama böyle hepsi bir arada değildi. Tek tek seçip 6-7 tane indirdim. Bedenlerle ilgili sıkıntı var mı acaba? Ben 40 bazen 42 giyiniyorum hangi bedeni seçmem gerekiyor?

    YanıtlaSil

Yazar Hakkında

authorYazar 20 yılı aşkındır bu ne biçim bir hayat sorusunu kendine sormakta ne yazık ki hala cevap bulamamaktadır. Yazarın bu blogu kurmadaki amacı hayatındaki değişim ve gelişimleri gözlemektir. (Henüz bir değişim gözlenmedi ) Tabi bu arada okuyanların içini daha fazla karartmamak adına alışveriş, diy ve eglence paylaşımları ile bloga renk katmayı amaçlamaktadır.



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *