22 Ocak 2014 Çarşamba

Paraları Saaaaçma Kumbara Fonu Oluşturuyoruz.

Evet artık bozuk paraları harvurup harman savurmak yok.Uzun süredir bankada para biriktiriyorum ancak bozuk paraların kaderi hep saçma sapan yerlere harcanmak oluyor.Bu lüzumsuz gidişatın önüne geçmek için kumbara fonu oluşturmaya karar verdim.Önce pringles kutusundan yaptığım kumbara bugün bulduğum bu şirin kumbaraya görevi teslim etti.Sadece 3 liraya aldığım kumbaramın içine bozuk ne kadar para varsa atıyorum.Böylelikle cebimde kağıt para kalıyor.Onu da bozmaya insan kolay kolay kıyamıyor saçma sapan şeyler almak için.Bu sayede başarılı bir ekonomi planı yapmış oluyorum.


Kumbaramdaki paraları ise 4 haziranda açacak ve tatil için harcayacağım.Belki birkaç tura ya da geziye falan katılırım.Ayrıca bir de şart koydum hergün en az 1 tl atacağım kumbarama.Para biriktirmek garanti yani :))

Kumbara fonuna oda arkadaşımda katılıyor.Hatta şöyle bir karar aldık.Birbirimizi kızdırdığımızda herkes kendi kumbarasına para atacak ceza olarak.Sizde evde eşiniz.anne,babanız ve çocuklarınızla çok eğlenceli ve eğitici bir oyun başlatalabilir bu sayede para da biriktirebilir hatta biriktirdiğiniz para ile ailecek güzel bir yemeğe çıkabilirsiniz.

Hadi sizde bize katılın :)))

2 yorum:

  1. benim de çok sevdiğim bir fikir olmuştur bu her zaman. okuduğum bir kitapta da geçiyordu, aynı parayı bir yere koyarak biriktirmek gerçekten fayda veriyor.

    YanıtlaSil

Yazar Hakkında

authorYazar 20 yılı aşkındır bu ne biçim bir hayat sorusunu kendine sormakta ne yazık ki hala cevap bulamamaktadır. Yazarın bu blogu kurmadaki amacı hayatındaki değişim ve gelişimleri gözlemektir. (Henüz bir değişim gözlenmedi ) Tabi bu arada okuyanların içini daha fazla karartmamak adına alışveriş, diy ve eglence paylaşımları ile bloga renk katmayı amaçlamaktadır.



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *