12 Nisan 2016 Salı

Kedili Hayat Vol 1

Günlerden 7 Eylül 2015 Hava sıcak mı sıcak saat 11 civarı alışveriş yapmış ellerim dolu, yorgun bir halde hadi artık daha eve  gelmedik mi modundayım.Derken o da ne çöpün yanında gözleri açılalı daha 2-3 gün olmuş karton kutu içinde 3 tane yavru kedi.O kadar küçükler ki.Belli annelerinden ayrılımış ve çöpe atılmışlar. Çöpün etrafında en az 5-6 köpek var .Orası kesinlikle güvenli bir alan değil.İşin en ilginç yanı o gün annemin vefat yıldönümüydü ve annem kedileri çok sever. O an tek birşey geçti aklımdan.Bu minnaklar benim kaderim. Kaptığım gibi çocukları doğru eve. Poşetleri fırlattığım gibi veterinere gittim.Hemen cat milk ,kedi biberonu falan bıcırlarla ortak hayatımız başladı.

Henüz çişini bile kendi yapamayan 3 tane bebişim vardı artık.Cerrahi eldivenler ,ıslak mendiller ve pamuklar eşliğinde kakalar yapmalar ,çişler yapmalar falan derken birşeyler ters gitmeye başladı.İlk resimde gördüğünüz minik farem (ponçik) kanlı ishale yakalandı.Hemen veterine gittim maalesef anne karnında  iken anneden parazit geçmiş parazit ilaçları ile 3 gün sadece parazit dışkıladı.Parazit sorunumuz bitti derken iştahı tamamen kesildi günde 6 kez onu polar örtülere sarıp zorla beslemeye başladım.Hep sokak kedilerine bakıp allahım benim miniklerimde böyle büyüyecek mi deyip ağladığım çok geceler oldu.


5 haftalık yaş mamalara başladık.O ilk günü hiç unutamam elleri ayakları yüzleri her yerleri mama olmuştu.Afrikadan gelmiş gibi sardılar yaş mamaya 3 gün yemeyi öğrenmeleri sürdü.O üç gün resmen ıslak mendil banyosu yaptılar. Hemen aşıları yapıldı. O arada ponçik bir kez daha hastalandı.O kadar küçüktü ki 5 gün boyunca veterinere bir havluya sarılı halde yumurta sepetinde gitti :)) Neyse ki onu da atlattık. Sonra yaş mamayla karışık kuru mamaya geçtik oh dedim çilem bitiyor.Bu seferde gece oynamaları başladı.Gece başımın ,suratımın üzerinde gezen minik minik patiler.Uykular haram aa dostlar.2 ayda öyle geçti.En kolay öğrendikleri şey ise tuvalet kullanımıydı.Hemen kumlarına alıştılar.

Şimdi 7 aylığız ,büyüdük sıpa olduk.Bu arada 2 dişi bir erkeğiz. Ponçik, ,Çilek ,Erkecik

Akşam eve gelip kapıyı açtığımda onların mahmur gözlerle beni karşılaması kadar hiçbir şey beni mutlu etmiyor.İyi ki varsınız mıykırılar

4 yorum:

  1. Hayvan terapisi... Benim de bir kedim var, ablamla bizim kedimiz. Bembeyaz bi kız, dört aylık şu an. Senin kadar uğraşmadık biz tabi, maşallah sen ne çok emek vermişsin. Ama cidden iyi ki almışız diyorum. Bıcır bıcır bi şey. Kedi bambaşka hakikaten.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim kedin olmasına bir ara resmini görmeyi çok isterim.Ne kadar tatlı oluyor minik fareler.Negatif enerjiyi nötralize eden tüy yumakları :)))

    YanıtlaSil
  3. Allah senden razı olsun senin gibilerin sayısı artsın inşallah benim de bi kedim var 3,5 yaşında çok seviyorum kedi seven ve bakan insanları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle.

      Kedi sevmek büyük bir sabır, kocaman bir yürek ve derin bir fedakarlık gerektiriyor.Ama bir kez tadına vardığınızda hiç büyümeyen bebeklerinizle hayatınız cennet oluyor.

      Sil

Yazar Hakkında

authorYazar 20 yılı aşkındır bu ne biçim bir hayat sorusunu kendine sormakta ne yazık ki hala cevap bulamamaktadır. Yazarın bu blogu kurmadaki amacı hayatındaki değişim ve gelişimleri gözlemektir. (Henüz bir değişim gözlenmedi ) Tabi bu arada okuyanların içini daha fazla karartmamak adına alışveriş, diy ve eglence paylaşımları ile bloga renk katmayı amaçlamaktadır.



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *