7 Nisan 2016 Perşembe

Zenginlik Başa Dert !

Yazıya gülerek mi ağlayarak mı başlasam bilemiyorum. Öncelikle uzun süredir yazmadım genel bir özet geçip son olarak kilit noktaya tekme atıp gideceğim.

Yüksek Lisansa başlayacağım diyordum ya başladım.Haftanın 3 günü 110 km yol gidip geliyorum.Sanırsın lisans yapıyorum.Tek derdim açılacak asistan kadrosuna girebilmek.Açık konuşayım kendi hayatım kadar saçma bir hayat hiç görmedim.Neyse hayat hayattır yapacak birşey yok.

Babamla 30 saniye süren telefon görüşmelerimiz devam ediyor.Birkaç gün önce bombayı patlattı,.Sağlığı iyi değilmiş onun yanına taşınırsam bir ev satın alacak ama tapusunu vermiyor.Özetle ömür boyu hizmetçiniz emrinizde paşam durumu. Adam beni evlendirmeyi falan geçti ömür boyu annemi köle yaptı yetmiyor şimdi kölelik sırası bende. Umarım ikimzden biri ölür de bu kabus biter. 

Son olarak en önemli konuyu sona bıraktım ki finalimiz ihtişamlı olsun (ihtişama gel ) 


Annemin kardeşi yani dayım oldukça zengin bir insandır (gayrimenkul zengini ) Nasıl bir manyaklık bilmiyorum ama bizim ailede para nasıl harcanır yaşanır bilen yok sadece biriktirip gayrimenkule yatırsınlar. Dayımda onlardan. Hiç evlenmedi dayım ve artık 55'inde diğer kardeşleri dayımın ölmesini ve mallarına konmayı o kadar kafaya koymuşlar ki yüzüne bile ölünce mallarını biz yiyeceğiz demekten geri durmuyorlar. Bu duruma çok içerleyen dayım radikal bir karar alarak beni evlatlık edinmek istediğini söyledi. 4 ay boyunca o ısrar etti ben reddettim.En sonunda anneannemden çocuklarına kalan malların (annem 4 kardeş bu durumda anneannemden kalan mallar 4'e bölündü ancak zeytinlik tapuları hala ortak ) kendisine ait olan hisselerini devlete bırakacağını bu durumda devletin tüm malları satacağını belirterek ya sen alırsın mallarımı ya devlet diyerek noktayı koydu.İki ay süren dava süreci sonrası resmen dayımın mirasçısıyım.Durumdan aile fertlerinin hele hele babamın hiç haberi yok bilse vurur beni (mecazi anlamda ).Tabi ben kızıma bakmadım dayısı sahip çıkmış demek ağır geliyor olsa gerek insana

İşin en garibi ne biliyor musunuz. Şu an toplamda 4 ev bir sürü tarla sahibi bir hatunum ve evet 20 m2lik evimde bunalım geçiriyorum.Okula gitmek için yol paramı zor denkleştiriyorum. 8 ayda 6 kilo aldım. Çünkü dayım bütün bu mallar senin ama ben öldükten sonra diyor. Adamın tek derdi diğerlerine mal bırakmamak beni düşünen kim .Soruyorum size. Siz hiç böyle aile, böyle kader gördünüz mü ?


Varlığın için yokluğun dibine vurdum.Herkes yaşlılığın çok rahat geçecek emc diyor.Böyle giderse yaşlılığımı göremedem öleceğim zaten.

Biri bana çok pis şaka yapıyor hanımlar !!!





4 yorum:

  1. cidden ilginç bütün bu olanlar. inanamadım. neyse- düzenli bi işe geçince bu sıkıntılar bitecek inşallah. gerçekten üzülüyorum senin için.
    baban konusu ise... bence babana biraz fazla sinirli yaklaşmışsın. tapu vermemesinin sebebi sandığın gibi bişey olmayabilir. vallahi bilemedim ben de.

    YanıtlaSil
  2. Babam annemle beni tek başına bırakalı 10 yıl oldu.Annemin hastalığında 5 kuruş yardım etmediği gibi cenazeye teşrif etmedi.Tabi annemden kalan hisseleride cebe indirmekte hiç sakınca görmedi.Hatta benim hisselerimi bile istedi.Ben yönetemezmişim kendi hisseleri mi .Sence ben mi sinirliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. well, evet sen değilmişsin sinirli olan. madem sana hep zarar verdi, uzak durmalısın bence de... cidden çok yıpratıcı bütün bu olanlar. sabrının sonuna geliyorsun belli ki. kızım senin çilen hiç bitmeyecek mi :(

      Sil
  3. Aslına bakarsan sabrımında umudumunda kıyısına vurdum.Bu blogu zaten tek bir sorunun cevabını almak için kurdum.

    Hiç bitmeyecek mi ?

    To be continued ...

    YanıtlaSil

Yazar Hakkında

authorYazar 20 yılı aşkındır bu ne biçim bir hayat sorusunu kendine sormakta ne yazık ki hala cevap bulamamaktadır. Yazarın bu blogu kurmadaki amacı hayatındaki değişim ve gelişimleri gözlemektir. (Henüz bir değişim gözlenmedi ) Tabi bu arada okuyanların içini daha fazla karartmamak adına alışveriş, diy ve eglence paylaşımları ile bloga renk katmayı amaçlamaktadır.



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *